Când este momentul să apelezi la un designer ?

Momentul cel mai bun pentru a apela la un designer de interior poate varia în funcție de circumstanțele în care te afli. Iată trei momente oportune în funcție de situație:

  1. Momentul în care începi planificarea unei construcții noi sau renovarea uneia existente.

Implicarea designerului încă de la stadiul de planificare al proiectului este o alegere ideală. În acest stadiu este foarte ușor să iei decizii legate de viitoarea amenajare, precum: amplasarea pieselor de mobilier, stabilirea unui plan electric în armonie cu amenajarea sau diferite compartimentări; fără să fi nevoit să spargi sau să repari lucruri existente.

  1. Achiziționarea unui imobil nou.

În momentul în care ai decis să cumperi o imobil nou și dorești să îl personalizezi conform nevoilor tale, următorul pas este apelezi la un designer. Prezintă un avantaj dacă imobilul este încă în construcție, într-o etapă nefinisată, deoarece este mult mai ușor să faci anumite modificări. Așadar, este foarte important să începi cât de repede posibil procesul de proiectare, pentru a-i oferi suficient timp designerul să proiecteze spațiul în paralel cu lucrările ce se desfășoară pe șantier.

  1. Schimbarea stilului de viață.

Pandemia Covid este un exemplu foarte bun pe acest subiect, schimbând complet dinamica unităților de locuit. Necesitatea unei zone bine delimitate pentru lucru a devenit din ce în ce mai mare. De asemenea, există și alte schimbări în viață unui om precum: creșterea familiei, pensionarea sau adaptarea locuinței pentru persoane cu dizabilități.

 

În general colaborarea cu un designer poate începe oricând, dar pentru a simplifica procesul este bine să comunici deschis încă de la stadiul de idee. Un proiect de design început devreme te poate scăpa de multe bătăi de cap și bani aruncați, obținând astfel cel mai bun rezultat pentru spațiul tău.

 

Ce se întâmpla în momentul în care amâni procesul de design interior:

  • devine tot mai dificil să faci modificări în spațiu și apar tot mai multe limitări (exemplu: poziționarea nefavorabilă a obiectelor sanitare, imposibilitatea amplasări unor corpuri de iluminat în zonele dorite, compartimentări nefuncționale etc.)
  • intervine urgentarea proiectului iar designerul nu are suficient timp să gândească spațiul
  • se iau multe decizii pripite ce vor afecta bugetul dedicat amenajării
Distribuie acest articol:

Articole Similare